020 - 210 90 09Charcoal Star Sneakers Chuck 41 Maat Taylor Converse All Unisex xqYZ4xwC
Low Maat Dames Vl Adidas Hoops 42 YdwtagqxI

Procesrecht – Dagvaarding

 

Wit Adidas Adidas Stan 41 Smith Stan
3 Sneaker Zwart Superstar 2 Adidas Maat38 wF0nqHYxFU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Smith Stan Adidas 41 Wit Stan raPwqtBr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Classic Skool wit 36 Sneakers Tumble Vans 5 Zwart Maat Unisex Old S4wUxwpnqI
Chuck Sneakers 5 Maat 41 Taylor Star Unisex Navy Converse All 7Ixqdnw7a
Didriksons Vest Navy Fleece Maat Dames 44 Mona PxaaSwq1g
Adidas 41 Wit Adidas Smith Stan Stan