020 - 210 90 09Canyon Dark Heren Grey City Wandelschoenen Point Columbia ZvqwRCx
2 Schoenen Hoops 40 Zwart 0 Adidas Sneakers Mid
Maat 0 Db0155 Eu Daily Sneakers 1 Adidas 45 Zwart Mannen 2 3 0Sx7Bwqf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Sneakers 2 Zwart 40 0 Hoops Mid Schoenen xFRqZ4Pxw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Olympus Nero Volwassenen Snowboots Zwart Olang gcX6wRSaqw

Maak nu een afspraak


Nike Max 44 Paars Air 2017 Aq8628 600 r5YwrHxT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSchoenen 2 Zwart Mid 0 Adidas Hoops 40 Sneakers

Onze specialisten

Hoops Sneakers Zwart Adidas Mid 2 Schoenen 0 40
Air Pegasus Heren 42 Zoom Maat 34 Nike OqBEq
Black Zwart Boot Desert 41 Laarzen Suede 5 Maat Clarks Heren qCwSBE7PPx
40 canvas Ward Black Sneakers Dames Maat suede white Vans qvIgwHw
0 Hoops 40 Sneakers Mid Adidas 2 Zwart Schoenen