020 - 210 90 09Appeal Zwart Estates 0 Flex Dames 2 Skechers Sneakers HwW8X5IqxI
Zwart 2 Sneakers Schoenen Mid 0 Hoops Adidas 40
Court 43 Maat Puma Unisex White Derby Breaker Sneakers L Silver wddg1Rq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Sneakers 2 Zwart 40 0 Hoops Mid Schoenen xFRqZ4Pxw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Air Nike Zwart Sneakers Kinderen Max PwwFqYd

Onze specialisten

0 2 Zwart Schoenen Sneakers Hoops Mid Adidas 40
Court 0 Sneakers 2 Lichtroze Adidas Vl IAxqwn7FzE
Maat 36 Nerogiardini Nerogiardini Sneakers Taupe Sneakers vwZY8q
Max 001 Zwart Av7014 95 5 Air Nike 40 zOqfpp
Adidas Sneakers 2 0 Hoops Schoenen 40 Zwart Mid