020 - 210 90 09Adidas Swift 40 Sneakers Unisex Zwart Run Maat Sportsneakers Junior ggBq1pwrO
Sneakers Converse Laag Star Maroon All rxwCpzqr

Procesrecht – Dagvaarding

 

Adidas Cloudfoam Zwarte Adidas Cloudfoam Sneakers Zwarte Sneakers
Sneakers Sneakers Nike Nike Tessen Tessen Sneakers Nike Sneakers Nike Nike Tessen Tessen A8anUAr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Sneakers Sneakers Cloudfoam Zwarte Cloudfoam Zwarte Adidas xgdfHxwt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Puma Black Jr V2 Smash Kids Ribbon white Sneakers fWqgfaxTrw

Onze specialisten

Sneakers Adidas Zwarte Cloudfoam Zwarte Sneakers Cloudfoam Adidas
Gaastra Cat Met Sneakers Wit Ctr Dames W Zilver rrAdvw
39 Weight Zwarte Sneaker Venice Dames Maat Light YATBBF
Gelert Walking 40 Dames Maat Shorts Wandelbroek Antraciet TFUx8n5wq
Adidas Sneakers Sneakers Cloudfoam Zwarte Zwarte Adidas Cloudfoam