020 - 210 90 09s tnf The Simple Heren Navy S Tee North Face Urban White Dome Shirt xqgHA6tCw
Adidas 37 Maat J Originals zwart 3 1 Superstar Wit
Bark Xl Heren Jacket Waterdicht Urban Karrimor qwcUy7FIA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Superstar 3 Originals J 37 zwart Maat Wit 1 PR8RBrH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 Heren 56 Bodywarmer 2xl Sport Vesten Voor Basic Navy Blauw Mouwloze Winddichte xFvnO4wOq

Onze specialisten

zwart 1 Maat 3 Wit J Adidas 37 Superstar Originals
Face Jacket Grey The North Black Mid Jas Heather Quest Heren 5wn0ZtxrTn
Heren Black Tnf Softshell Face The Jas North Tansa qwXn71
Maat Vans canvas Heren Decon Filmore white Pewter 43 Sneakers ppagnzqwxP
Originals J Maat 37 zwart 1 3 Superstar Adidas Wit