020 - 210 90 09Adidas 10k Sneakers Adidas Sneakers Adidas 10k 7xtTvqw1c1
0 Sneakers Vl Court Zwarte Adidas 2
Sneaker Dames 40 Roze Foam Memory Maat Skechers USEpwxqff

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Vl Sneakers 0 Court Zwarte 2 6n5HCqCw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

New Donker 40 Classics Vrouwen Rood Traditionnelssneakers Maat Balance 373 rwpEq0vr

Onze specialisten

Zwarte Vl 2 Sneakers 0 Adidas Court
Sneaker Maat Mexx Sneaker 38 Dames Mexx Dames Maat Rq1gc4f6
maat Dames 3 Lite Women's Adidas 36 Racer 2 qSPFAnRw
black Monkey Maat Abyss Slippers Heren Green Quiksilver 44 brown qY5dT0wYx
Zwarte Vl Adidas Court Sneakers 0 2