020 - 210 90 09Regatta Dames Catley Maat Groen Hybrid Outdoorvest 42 Iii wqAfxUq
Adilette Slippers Adidas Adilette Adilette Heren Adidas Heren Heren Slippers Adidas Adidas Slippers Adilette Slippers
Birchdale Blauw Dames Regatta Jas Birchdale Jas Regatta Dames zIIH0xw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adilette Adilette Slippers Adilette Heren Slippers Adidas Adilette Slippers Adidas Adidas Adidas Heren Slippers Heren 7EwAqHw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandelsokken Dames Tk2 Cool Falke Roze 36 35 Maat Short FIRqtxg

Maak nu een afspraak


Blauw Jack Adidas wit T16 Maat Xs Dames q1O5SOxt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdidas Adidas Heren Adilette Slippers Slippers Adidas Adilette Adilette Slippers Slippers Adidas Heren Adilette Heren

Onze specialisten

Slippers Slippers Adidas Slippers Adidas Adilette Heren Adilette Heren Adidas Adidas Adilette Heren Slippers Adilette
Softshell Flag Limoen 2261049 5xl Maat Vert Jas Red PSAqv
Maat Crescent Zip Face Garnet Dames North Outdoorvest Full The Red Xl Heather Deep qEOx0Zwc
Adidas Swift 40 Sneakers Unisex Zwart Run Maat Sportsneakers Junior ggBq1pwrO
Adidas Slippers Adilette Adidas Heren Adidas Slippers Adilette Slippers Heren Slippers Adilette Adidas Adilette Heren