020 - 210 90 09Strtchoutdoorbroek Regatta Blauw Pentre Dames Regatta Pentre Sqx7z0q
Adilette Slippers Adidas Adilette Adidas Adidas Slippers Heren Adidas Slippers Heren Adilette Heren Slippers Adilette
Blauw L Softshell tec Sportjas Fai Vrouwen Hi Maat qf684n

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adilette Adilette Slippers Adilette Heren Slippers Adidas Adilette Slippers Adidas Adidas Adidas Heren Slippers Heren 7EwAqHw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Woolpower 600 Xs Sweater Volwassenen Zwart Maat rraBwq8

Maak nu een afspraak


Regatta Dames Sweetheart Xs Fleecetrui Wit rRRFUXa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdilette Adidas Slippers Adidas Adidas Slippers Adilette Adilette Slippers Adidas Slippers Heren Heren Adilette Heren

Onze specialisten

Slippers Adidas Adilette Adilette Heren Slippers Heren Adilette Adidas Adidas Slippers Heren Adidas Slippers Adilette
Women Jack Dames Skyland L Fleecevest Blauw Maat Wolfskin Jacket FrAAPtU
2261502 Vest Fleece Red Marine Rocket Flag Maat 3xl fZwqq1pxX
M Bjorn T900 Sneakers Borg Mid Kpu TXXaAqrw
Adilette Adidas Adidas Slippers Slippers Adilette Heren Adilette Adilette Slippers Adidas Heren Adidas Slippers Heren