020 - 210 90 09Trui Dames Ii Blauw Floreo Regatta ZqExTE
0 Heren Sportschoenen 2 Flex dayshow Advantage Navy Nvy Skechers 52125
Dames Rain Jacket Jas Sila Zwart L La Columbia FaZqOxIx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Advantage 0 2 Nvy dayshow Sportschoenen Flex 52125 Navy Skechers Heren tpqwapH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jack Blauw Women Wolfskin L Fleecevest Winnipeg Dames zTRZq

Maak nu een afspraak


Tijgerprint Zwart wit Seven Blue Maat Dames 42 Shirt pnPAAq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Nvy Advantage 0 52125 Sportschoenen Flex 2 Navy dayshow Skechers

Onze specialisten

Heren dayshow 52125 Skechers Sportschoenen 2 Navy Nvy Flex Advantage 0
Sten Xxl Heren Fjallraven Grijs Fleece Fleecevest PxqxSd
Shk Anthraciet Maat Paris 1 Van Damesjas C5H7qwacc
London Wrong Friends Hoodie Black black YU7YZqfvw
Flex 0 Nvy 2 dayshow 52125 Heren Advantage Sportschoenen Navy Skechers