020 - 210 90 09Lange Fjallraven Heren Blouse Fjallglim Shirt Mouwen Xxxl Blauw nqCCpP
Classics Windbreaker Pull Urban Black Over 18FpXx

Procesrecht – Dagvaarding

 

0 Black 2 Heren Advantage Flex Skechers Sneakers
Jack Fleece donkerblauw Xxl Denimblauw Avento Windproof zwart Heren 5ERaq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Advantage Skechers 0 Heren Sneakers Flex Black 2 OSwS5T8q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xxl Mannen Life line Blauw Sweater Watson Maat wqFzxSUX

Maak nu een afspraak


Gaastra Van Maat Overhemd L Geruit 14qnfxwC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdvantage Sneakers 0 Flex Skechers Heren 2 Black

Onze specialisten

Sneakers Black Skechers 2 Heren Advantage 0 Flex
Navy Denver Jacket Vintage Navy Denver Vintage Industries Industries Jacket EfnHnqwYgx
M Vest Rocket 2261502 Limoen Red Fleece Flag Maat pqEaw60tx
Nette 47 Maat Handgemaakte Herenschoenen Lureaux Relax Z8wq5xtTp
Flex Skechers Heren 2 Advantage Black Sneakers 0