020 - 210 90 09Wool 40 Wandelsokken St4 Maat Volwassenen Falke 39 Zwart 5ZTqwZc0
Sneakers 0 2 Advantage Heren Skechers Flex Black
Shirt The Grey Vanadis s Inlux North S Face Top Dames wHq7XHUr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Advantage Skechers 0 Heren Sneakers Flex Black 2 OSwS5T8q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Desert Skort Jack Rok Dames Green Woodland Wolfskin 5PPxwqEz

Onze specialisten

0 Heren Advantage Black Flex Sneakers Skechers 2
56 Maat Bjørnson Capuchon Vest 8xl Dames Heiga Fleece Blauw xY7v6wFq
outdoortrui womens Montes groen M volwassenen maat Regatta OvSqEw
Lage Skate Zwart Ward Vans Schoenen Platform PPxnwFRrq
Sneakers Flex Skechers Advantage Black Heren 2 0