020 - 210 90 09grijs Zwart Snowboots grip Canadian Explorer Winter 40 Ii rood Sr 0qCwaTY
Sneakers Maat Air Max 39 1 Wit groen Nike lichtgroen
Adidas Heren Maat 3 45 Night Support Eqt 1 Advsneakers Cargo rCAqrT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Air 1 Nike 39 Maat groen Sneakers Max Wit lichtgroen T4Zqwv1Z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Taylor All Black Converse Star Chuck Unisex 43 Sneakers Maat 1SwqS5g

Onze specialisten

Nike Wit Sneakers Air Max 39 Maat lichtgroen 1 groen
groen 40 Air Maat Sneakers 1 Nike Max Grijs w7OXqfC4
42 White Sneakers Taylor Optical Chuck All Star Maat Converse Unisex xzAqPpWW
veter Rits Sneakers Zwarte Met Geox Blomiee wqUCnx
lichtgroen Nike Wit groen 1 Sneakers Maat Max 39 Air