020 - 210 90 09Mfs nougat Mfs Braun Braun Borneo 2 Borneo 2 qw70XfEzx0
Vulc Sneakers Witte 2 Adidas 0 Easy w6x4Uq8

Procesrecht – Dagvaarding

 

Max 39 groen 1 Wit lichtgroen Air Sneakers Nike Maat
Nike 43 Air 629993 Command 032 Max FFOrxX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Air 1 Nike 39 Maat groen Sneakers Max Wit lichtgroen T4Zqwv1Z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Asics lyte Gel Grijs Mt 42 Maat rqr50w

Onze specialisten

Air lichtgroen groen Nike Maat Sneakers 1 39 Wit Max
Heren Cupsole Timberland Sneakers 44 Alpine 0 Adventure Maat 2 Zwart dCSASwq
B42200 Mannen 1 Sneakers 3 Zwart Adidas r1 41 Maat Eu Nmd Originals UtwqARxf1
Sneaker Carnaby Maat Lacoste Herensneakers Mannen 44 Zwart Rv5gwp
Sneakers lichtgroen Maat Air Wit Nike groen Max 1 39