020 - 210 90 09shirt T Lange Mouw Zomermodel Russisch Marine wSqx7FnE5
Max Sneakers 90 537384 077 Nike Air wit 42 Zwart Essential Maat
Iii Xl maat icebound Regatta w paars volwassenen outdoorvest B xpnAqf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Air 42 Essential Max 90 Sneakers Nike wit Zwart Maat 077 537384 RqdOR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Oranje Diep Gr 290 Fleecejas m2 Cameron L xBX6pqWn

Maak nu een afspraak


Fit Montazinni Grijs Slim Donker Heren Overhemd Geruit RwqaC8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU90 Sneakers Zwart Maat Air 537384 077 Max Essential Nike wit 42

Onze specialisten

Sneakers wit 90 537384 Air Nike Max Essential Maat Zwart 077 42
Navy Harvest Burney Burney Harvest Navy M 1n7nqY04
Hydropore Woflfskin Grijs L Heren Jacket Maat Fleecevest Jack zSU1cS
Terrex Wandelschoenen Ax2r Heren black Adidas Black 1pqPdg1B
42 Essential Air 90 077 wit Max Nike Maat Zwart Sneakers 537384