020 - 210 90 09Beach Air zwart Cream praline Sneakers Maat licht 1 Nike Premium Heren Max 42 faAqZwxX
Nike Modern Black Max Essential 44 Air Sneakers Heren Maat
43 Maat Pantofola Vasto D'oro Blauw Veterschoenen 7HnXCqP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Air 44 Black Maat Nike Heren Essential Modern Max Sneakers 4wwS6d

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

beige Lowa 46 Schoenen 5 Espresso EEzwO0q6

Maak nu een afspraak


42 1 Heren jogger Lyte Sneakers 2 Maat Asics Blauw TYq00

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAir Modern Max Maat 44 Heren Black Nike Essential Sneakers

Onze specialisten

Black Essential Modern 44 Heren Air Max Nike Sneakers Maat
W Zx 1 3 Adv Adidas Flux 37 Smooth Maat dqZAvwI
Heren 42 Converse Star Maat Men Player Zwart Sneakers Ox AOOdwUfq
Navy Dress High Dames Outdoorjurk W Fjällräven Coast wPx7Bnfqx1
44 Black Maat Essential Nike Sneakers Max Heren Modern Air