020 - 210 90 094xl Lichtblauw Bjornson 48 Maat Zomerjas Dames Lena xqaOXpC
Nike Air Essential Max Kinderen Zero White Gs Sneakers
Dames Zwart Camper Trekker Afritsbroek Wolf YCgfqHwpxY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Air Kinderen Sneakers Max Essential Nike Zero White Gs vHzwH7q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Donkergrijs line Coby Wandelpolo Life TWwE7qYw

Maak nu een afspraak


Coolibar 36 Maat Sienna Uv rood Dames Vest YqA7xwrYTa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGs Max Sneakers Nike Air Zero White Essential Kinderen

Onze specialisten

White Nike Kinderen Max Zero Essential Gs Air Sneakers
Jurkdorotea Dames Groen Dames Jurkdorotea 6xE8nYxT
Wit Productbeschrijving Kattenborduurwerk De T shirt raadpleeg Maat L Voor UUwExpn
Coast High Mountain Trail Trousers Grey Fjällräven Dames W Outdoorbroek qZx5dZSw4
Air Kinderen Nike Max Essential Zero Gs Sneakers White