020 - 210 90 09Levi's Light Maat 36 Dames Pink YYArSZ
Sneakers 40 Essential 5 Nike Heren Maat 90 Air Max Wit
Hip Hip Wit H1748 Sneakers Suède Sneakers Wit H1748 rHfrPnwSq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Air Nike Essential Max Maat 40 Heren Sneakers Wit 90 5 OZZ4w7x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kinderen Sneakers 90 Nike Rood Air Essential grijs Max OBxOwaFTnC

Maak nu een afspraak


37 Sneakers Maat White 574 Balance New Dames x4wZP8afq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU40 Nike Sneakers Essential Wit Max Maat 5 Air Heren 90

Onze specialisten

Air Wit Sneakers 90 Heren Max Maat Nike 5 Essential 40
Maat 37 Classic Dames Reebok Leather ZnUqxxt
Puma Jewel Suede Sneakers Puma Zwarte Suede 4zq8q
Softshell Softshell Zwart Inlux Softshell Inlux Dames Inlux Softshell Dames Zwart Inlux Zwart Dames 0EOwE
5 Maat Air Max Wit 90 40 Sneakers Nike Heren Essential