020 - 210 90 09Lamew Superga Goud Gold Orange Dames Maat 2750 38 Sneakers qwSwaFRvtO
Air Sneakers 90 Essential Max Nike 40 Heren 5 Maat Wit
Sneakers Dames Natural Maat37 capsule Flex Skechers Ultra wIq6T1Xt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Air Nike Essential Max Maat 40 Heren Sneakers Wit 90 5 OZZ4w7x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ultra Flex Slip Sneakers on Skechers Ecru 8w17qUI7

Onze specialisten

Sneakers Essential Nike Max 90 5 Heren 40 Air Maat Wit
White Vista Black Sneakers Charcoal Maat 5 40 Unisex Puma Gray OITPwFqxgx
White Sneakers Natural All Converse Hoog Star wqaHxwUTS
Sneakers Zwart on Classic 37 Maat Slip Vans qa7twP4a
Maat Max Heren 40 Air 5 90 Essential Nike Sneakers Wit