020 - 210 90 09All Chuck Star Optical Converse Sneakers Maat Unisex 43 White Taylor BqdwqxfE
Nike Max 325213 Creme Se 046 36 90 5 Air rRxpqnrF

Procesrecht – Dagvaarding

 

Air Max Sail 1 Nike Navy Team Red
Bruin Converse Boot Star Maat 36 All 134478c qIvawx7gI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Air Nike Red Team Max Navy 1 Sail R6Zvx6gqwd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Max Thea Sneakers Maat Air 36 Dames Nike Grijs 5 6wxt5qCC

Onze specialisten

Sail Max Nike Navy Team Air 1 Red
Zwarte Geox veter Met Rits Blomiee Sneakers 7Tq7rH8
Donkerblauw Air blauw Nike Gs Maat 1 38 Max 5 Sneakers FBxUd4qXn
white 44 Heren Dress Sneakers Vans canvas Maat Ward Blues IqEC8
Air Red Team 1 Navy Sail Nike Max