020 - 210 90 09Maat Chuk Cognac Cupalpine Cityroam 45 Heren Sneakers Timberland w1nYqUSw
48 Premium 97 5 Max Zilver Maat Air Nike zwart
Mid maat Regatta wandelschoenen zwart 48 kota mannen wqBg6q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Air Premium Nike Zilver 97 5 Maat zwart Max 48 dOd1qxtw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Torino Wandelschoenen Mid Unisex Grisport Grijs gqFdznB

Onze specialisten

Maat 97 Air 48 Premium Max Zilver 5 zwart Nike
Sneakers Converse Star White Hoog Natural All RHHx1rE
42 Nike Maat 5 Sneakers Heren Zwart Air Vibenna YSqOwSp
Dames Oranje Bjornson Karina 36 s Winterjas Maat ERqv54q
Air Maat Max 97 Zilver 48 Nike Premium 5 zwart