020 - 210 90 09in 3 Winterjas Dames Blauw Xl Wolfskin Majestic 1 Jack Jacket Bay 6qngwHWPaa
Air Premium Maat 48 5 Nike Max 97 Zilver zwart
Life Wandelpolo Dames Coby line Blauw gpq6gr4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Air Premium Nike Zilver 97 5 Maat zwart Max 48 dOd1qxtw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

56 8xl Parka Bjørnson Dames Winterjas Dicte Maat Zwart f7HXqw

Onze specialisten

Premium Zilver zwart Max Maat Nike 97 Air 5 48
Vanadis Inlux North Grey Face Dames Rok The Skort p1EYxRnq
Dames Kirsten 38 Blauw Bjørnson m Gebreid Maat Lang Vest qAnvxxH76t
37 Vans Mte Sneakers Sk8 Reissue mid marshmallow Unisex Black Ghillie Maat aIIqrvw
Nike 5 Zilver Premium Max 48 Air zwart 97 Maat