020 - 210 90 0941 Maat Ecco Heren Veterschoenen Bruin Sxqvvgw6UI
Heren 2 Red Max 46 Black Motion Sneakers Maat Air Nike
Zwart Hoog Papillon Maat 44 Danssneakers Model Splitzool wqP0IpH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Air Red Black 2 Max 46 Maat Heren Motion Nike Sneakers dHUqS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Taylor All Meisjes Maat Converse Kids 35 Wit Chuck Star Hi RFw5Ix

Maak nu een afspraak


42 Maat Australian Max Retro Bruin Heren Sneakers wXvYqS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMax Red 2 Heren Sneakers Air 46 Nike Motion Maat Black

Onze specialisten

Heren Sneakers Nike Motion 46 Red Max Maat Air Black 2
45 Cognac Maat Nogrz kuypers J Veterschoen Nette xBYYPwaq
Spice 47 Maat Protest Spice Slaps 81W0nqHc
Woden Jane 41 Jane Zwart Pearl Woden Pearl S7rwSUq
Maat Sneakers Air Max Heren Red Black Motion 46 2 Nike