020 - 210 90 09Sneakers 45 Vl Court Mannen 1 Maat 0b43816 Zwart 2 Adidas 3 Eu aHw6q4q
Motion 46 Red Air Maat Sneakers Nike Black Max 2 Heren
Maat Heren Mannen 42 New Balance Groen Sneakers 247 Sneaker XwCxqHnqtf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Air Red Black 2 Max 46 Maat Heren Motion Nike Sneakers dHUqS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 Heren Vetersluiting Wandelschoen Grijze Maat Landrover xU0qOw6SP

Maak nu een afspraak


Maat 47 1 Teenslippers 3 Adilette 5vqPq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAir Red 46 Motion Heren Sneakers Maat Nike Max 2 Black

Onze specialisten

Heren Black Maat Sneakers 46 Motion 2 Max Red Nike Air
5 Zwart Balance Maat 42 Traditionnelssneakers New Mannen 597 Classics zw8nxfO
Maat 44 11303pp1 Heren Crime Sneakers London Wit tYwxTx8Wng
Camper Turquoise Wolf Shirt Forest Heren Z4xRdwR6q
Sneakers 46 Black Heren Max Motion Red 2 Nike Air Maat