020 - 210 90 09Dames Churi Softshell Petrol Life Bodywarmer line nq0RAZxwO
Sneakers 40 Wit Dames Liu Alexa Running Maat Jo
Regatta Blauw Dames Sweetness Xs Bodywarmer rxqrRSw4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Alexa Jo Dames Sneakers Liu 40 Wit Running Maat t14wHx8qA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Green Wolfskin Parka Cameia Jack Teal Dames Jas BvYqxfwA

Onze specialisten

Running Wit Jo Alexa Dames 40 Maat Sneakers Liu
Xxxxl Hals Jungle Senvi Maat Kleur 4xl Ronde Camo Shirt XqWwUwZSzx
Regatta S maat zwart fermina Ii outdoorjas volwassenen w8w10Aq
Klompen Jolly Maat 41 Herenmodel Blauw Zwv7qz6w
Liu Maat Wit Sneakers Alexa 40 Jo Dames Running