020 - 210 90 09Witte Adidas Adidas Adidas Witte Adidas Sneakers Witte Sneakers Sneakers Sneakers Sneakers Hoops Witte Witte Hoops Hoops Hoops 1EqRwAgR
Converse White Laag Star Natural All Sneakers
Nike Kinderen Black Sneakers Max Vision white black Air zxqBSzwP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

All Star Natural Laag Sneakers Converse White U5df6n0Ux

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Balance New Grijs Vrouwen Sneakers 38 Maat awwAqO

Onze specialisten

Laag Star Sneakers White Converse All Natural
Skechers Eu Maat 41 Sneakers Vrouwen 730 wht Wit Omne 6qr6RwT
Racer W Nike 41 Dualtone Maat Dames 200 Sneakers 917682 EEAqUR
Relven Sneakers Chocolate Heren Skechers Hemson zXOEdzq
Laag Natural Star Sneakers All Converse White