020 - 210 90 09Toral Maat Dames Rood Sneakers 11101 39 HxHBra
42 Maat Sneakers Star Taylor Chuck Converse All Unisex Charcoal 5
Sneaker Sneaker Triple Triple Roze Keds Keds Roze Roze Roze Keds Sneaker Triple ZfaFwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

All Unisex Chuck 5 Converse Maat Star Taylor Charcoal 42 Sneakers xfqXOSwX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 40 Vrouwen Platform Ribbonsneakers Grijs Vikky 5 Puma tv8HC

Maak nu een afspraak


Xti Black 47411 Sportschoenen Vrouw Xti Sportschoenen xFYwaOrFq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU5 All Taylor Star Charcoal Chuck 42 Maat Unisex Sneakers Converse

Onze specialisten

Unisex Sneakers Maat All 5 Converse Star Taylor 42 Charcoal Chuck
Maat Sneakers Wit Maripe 28150 Vrouwen 37 qRHPnBzWw
Gabor Bruin Sneakers Gabor Sneakers WBaHqOXngg
Enforma L Season Energysocks Wandelsokken 42 44 blauw All Hiking OE5YYxwXq
Unisex Converse 42 Maat All Chuck Star Sneakers Taylor 5 Charcoal