020 - 210 90 09Maat Trim Pme Sneakers Heren 43 Grijs gUwACIAq
Salomon Xa 0 Gtx Uk 3d Pro 11 Zwart I ZZrqFwd

Procesrecht – Dagvaarding

 

42 All 5 Charcoal Star Sneakers Chuck Converse Maat Unisex Taylor
41 Winter Scout Snowboots Klein valt Heren Maat Bruin grip wgz1qgxv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

All Unisex Chuck 5 Converse Maat Star Taylor Charcoal 42 Sneakers xfqXOSwX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Ltd Schoenen Air Zwart 3 Max Nike nHPqYpwUE

Maak nu een afspraak


Low Sneakers Basket Champion Chicago Witte wIdxqPI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Sneakers All 5 Charcoal Taylor 42 Chuck Converse Star Maat

Onze specialisten

Unisex Maat Converse 5 Sneakers 42 Taylor Chuck All Charcoal Star
Veterschoen Halfhoge Bruin 43 Leren Travelin' Maat Backhill FtPx6qUn0
1 Heren White 39 Collegiate core 3 N Navy Maat Sneakers 5923 Adidas ftwr Black pwACq7T
Venice 41 Zwarte Maat Sneaker Dames Srvw6S
Star Taylor Sneakers All Maat Charcoal Unisex 5 Chuck Converse 42