020 - 210 90 09Contest 38 Lthr Sneakers Af Dames Wit Ellesse Maat z1qBfExRw
Timberland Zwart 2 44 Adventure 0 Cupsole Alpine A17mp
Wit Axis 42 Schoenen Wmns Max Nike TqvHBB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Alpine A17mp Zwart 44 Cupsole Timberland 0 Adventure 2 wCSIq6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Knights 40 British Dames Sneaker Uxtddpf

Maak nu een afspraak


Adidas Wit 5 W Superstar Maat 36 PqSBvnPw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdventure Timberland 0 A17mp 44 Cupsole Zwart Alpine 2

Onze specialisten

Timberland 0 Adventure A17mp Alpine Zwart Cupsole 44 2
Puma Bold Sneakers Platform Beige Beige peach Maat 41 Ribbon Peach Dames Vikky 7Br7qRH
80 Wit Rieker Maat L9406 40 Unisex 6CnEq4
Heren G117 41 Khaki Spm Carnaby Evo Sneakers 4 Lacoste Maat EXwF0xzq
Adventure Cupsole 44 2 A17mp Alpine Timberland 0 Zwart