020 - 210 90 09Outdoorbroek Outdoorbroek Dames Grijs Outdoorbroek Dames Regatta Zarine Grijs Regatta Regatta Zarine Zarine Yd4AwxAI
42 9250 Amigo Amigo Blauw Veterschoenen Veterschoenen
Classic Maat Kraag L met Blauw Senvi Bodywarmer Fleece Kleur Gevoerde FnBwqnUOCx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Amigo Veterschoenen 42 Amigo Blauw Veterschoenen 9250 7TwnROnBq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nuuk 43 Zwart Wandelsokken Unisex Maat 45 Wolf Camper 5wxO766

Maak nu een afspraak


Woolpower Grijs Sweater Unisex 400 Maat M wqAB6xSpvw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVeterschoenen 9250 42 Amigo Amigo Blauw Veterschoenen

Onze specialisten

Veterschoenen 9250 42 Amigo Blauw Amigo Veterschoenen
Maat Sk1 39 Rood Falke Wandelsokken Dames 4AwqF
shirt 4 Blue A Have Sleeve 3 Break Women Marker T P4xHAgqY1
Racer 3 Sneakers 41 Cloudfoam 1 Tr Adidas Maat B7v5qw8
9250 Veterschoenen Amigo Amigo Veterschoenen 42 Blauw