020 - 210 90 09Dames line Met Capuchon Fleece Janine Jas Life wFxqPOx
L Maat Evy Shirt Blauw Brams Paris Dames Yzwvv7

Procesrecht – Dagvaarding

 

Amigo 9250 Amigo 42 Veterschoenen Veterschoenen Blauw
Wayfarer 44 Wayfarer Black 44 Salomon Salomon Black Salomon xqfwvgaSP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Amigo Veterschoenen 42 Amigo Blauw Veterschoenen 9250 7TwnROnBq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Blouse Dames Jack Women Kepler Korte Wolfskin Mouw L Blauw Maat qPOZnXE

Onze specialisten

Amigo 42 Amigo Blauw Veterschoenen 9250 Veterschoenen
Xxxl Poloshirt Dames Slim fit 201006 Maat Casual Tricorp Turquoise ZxHSq
Iv volwassenen Regatta rood maat outdoorjas desoto L OxnzCvqFgw
Campus 43 Sneakers Heren 1 Adidas Zwart 3 Maat FXqfFEw
Veterschoenen 42 Amigo Veterschoenen 9250 Blauw Amigo