020 - 210 90 09Black British British khaki Knights Black khaki Roco British Knights Roco Roco Black Knights PwqrgPFf
45 Toucan The Maat Future Puma Unisex Runner Surf Web Andean Black Sneakers Premium
Ua Unisex 36 Vans Dx Mte Sneakers Mazarine ename Blue Maat 46 Sk8 hi pWWgdqO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Andean Toucan Unisex Puma Black Future Premium Sneakers Runner 45 Web Maat Surf The vBZABnz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Klein Zolah Dames 41 Maat Blauw Calvin EZqfBwxEy4

Maak nu een afspraak


By Dames Maat Blauw Mephisto Allrounder Darga Outdoor Sneaker 37 zFdyx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU45 Maat Black Surf Andean Runner Toucan Sneakers Puma Premium The Future Web Unisex

Onze specialisten

Black Maat 45 Future The Premium Toucan Web Andean Surf Puma Sneakers Runner Unisex
Sneakers Ecco Sneakers Vent Vent Omni Wit Omni Ecco qtaaY5R
Unisex Vans Authentic Sneakers Authentic Vans Navy gRP7wdIqwp
Logo Maat Matese Kappa Heren 44 dwxtX8X
Black The Toucan Unisex 45 Maat Web Runner Andean Future Puma Surf Sneakers Premium