020 - 210 90 09Schoenen 46 Grijs Sneakers Adidas 10k FwBIxEqp
46 45 Mannen Antraciet Maat Olangnora Snowboots
Zwart Arrowood Wp Riva 43 Teva Wandelschoenen Mannen Maat Heren 8ORxzzpwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Antraciet 45 Snowboots Olangnora 46 Mannen Maat 8n6HAq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Runner lyte Asics Gel Groen 42 Maat WaUwE8qxwH

Onze specialisten

Olangnora Mannen Maat Antraciet 45 Snowboots 46
Slip Blur on Check Maat39 Classic dxC4ZEdw
Blackstone Denim Blackstone Blackstone Dark Dark Dark Maat46 Maat46 Denim Denim wrBYr68qx
Regatta Birchdale Regatta Grijs Heren Jas Birchdale x0FWSqzw5W
Olangnora 45 Mannen 46 Antraciet Snowboots Maat