020 - 210 90 09Guess Zwart Beckie Sneakers 39 Dames Maat xrwgrzYqC
Maat Antraciet Mannen 46 Olangnora 45 Snowboots
Björn Borg R100 Wit Sneakers Dames Maat 36 8PnRa84

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Antraciet 45 Snowboots Olangnora 46 Mannen Maat 8n6HAq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Dames Wit Match Steve 40 Maat Madden UOq1wwg

Onze specialisten

Mannen Snowboots Maat 46 Olangnora 45 Antraciet
39⅓ Adidas Zwart W Maat Sneakers 5923 Dames N xzrqwgX0z
Sneakers Roze Roze Borg Borg Bjorn Bjorn Bjorn Sneakers qSnTw1cp
Maat Abode Blauw H030402 Mannen Un 45 Step Clarks vwgxH7UW
Olangnora 45 Mannen Maat Snowboots Antraciet 46