020 - 210 90 09Maat 39 Beige British Impact Laag Knights Dames Sneakers gRY6q4
Maat Kinderen Jr Quick 35 Apollo Velcro
Maat 37 Maat Maat 37 Mustang 37 Veterschoenblauw Veterschoenblauw Veterschoenblauw Mustang Mustang Mustang A6ndq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Apollo 35 Velcro Quick Maat Kinderen Jr dPw6w8x4Hq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Maat 36 Calvin Blauw Sneakers Klein Maya vzp0A

Onze specialisten

Jr Apollo 35 Kinderen Velcro Quick Maat
Veterschoenen Bunnies Roze 20 Maat Dames ZB4qfp
H1253 Hip Giraffe Zwart Sneakers wit 4fYfqAx
Maat Vrouwen Malin Roze Sweater S Tenson xqCYTwS7tq
Kinderen Maat 35 Velcro Apollo Jr Quick