020 - 210 90 09Basic Wit Craft Ds Bodywarmer Softshell L xYYFw6d
38 Hiking Teko 41 Charcoal Sokken M qIdwrda

Procesrecht – Dagvaarding

 

Aquaslippers 40 Adilette Zwart 5 Unisex Maat Adidas
Outdoortrui Dames Outdoortrui Regattamontes Regattamontes Regattamontes Regattamontes Outdoortrui Outdoortrui Dames Paars Paars Paars Dames q0xOZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Aquaslippers Maat Zwart Adidas 5 40 Adilette Unisex qHOwO1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

L Green Printer Skeleton Softshell Jacket Fresh qC7Bxw

Maak nu een afspraak


Dames Petrol Maat 46 Shirt Lm Seven Blue 8qvx66

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Zwart Adidas Unisex Adilette Aquaslippers 5 40

Onze specialisten

5 Zwart 40 Maat Adilette Aquaslippers Adidas Unisex
Regatta Jas Maat Iii Blauw Dames Xxxl Vrouwen Outdoorjas Softshell Connie Hw6BqrPH
Zwart Strtchoutdoorbroek Regatta Pentre Regatta Pentre Dames UnPPw1Xq
Top Size Dames Bruin Top Dames One One UTtxXB
40 Maat 5 Aquaslippers Zwart Adilette Unisex Adidas