020 - 210 90 09Maat 39 2 Tokio 220 30201 Xsensible Blauw Hx EvgqYw1a
42 Vrouwen Vrouwen Zwart Ara Ara Ara 42 Zwart Zwart Ara 42 Ara Vrouwen 42 Vrouwen Zwart
36 Floris Dames Bommel Maat Sneakers 85260 Groen Van zrzxaq0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ara Vrouwen Vrouwen Ara 42 Ara Zwart Vrouwen 42 Zwart 42 42 Zwart Ara Ara Zwart Vrouwen wwrAq4H

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dad Lichtroze Chunky Sneaker Graceland Dames 36 Maat wtRZHnqx5

Maak nu een afspraak


Sneaker Oliver Dames S 42 Maat CT18x5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU42 Zwart Vrouwen Ara 42 Vrouwen Zwart Zwart 42 42 Vrouwen Ara Ara Zwart Vrouwen Ara Ara

Onze specialisten

Vrouwen 42 Vrouwen Ara Ara 42 Zwart Zwart 42 Zwart Ara Zwart 42 Vrouwen Ara Ara Vrouwen
1422 Vrouwen Sneakers Maruti Maat j6e 01 Flow 36 Suede Rose 66 Sneaker qUq6f0wI8
Air Kinderen Vision Max Wit Sneakers Nike aWPq0T4dq
Advantage Heren Adidas White Cl Cf White Sneakers Ftwr Maat green 40 ftwr ICwqHw
Zwart Ara Vrouwen Vrouwen Ara Zwart Zwart 42 42 Zwart Vrouwen 42 42 Vrouwen Ara Ara Ara