020 - 210 90 09Shirt Wolf Turquoise Forest Camper Heren SA7nwPq1W
42 Kleurrijke Veterschoenen Mannen Maat Arabic Schoenen
Face Orange North Red The Tee Celebration Box A0AZqwB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Arabic Schoenen Maat Veterschoenen Mannen 42 Kleurrijke xqqrHg7w0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Falke Wandelsok Ivoor 16480 38 37 Walkie zzrwYqF

Maak nu een afspraak


Camo Vintage Reef Pants Industries Dark 4UpSq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUKleurrijke Maat 42 Mannen Schoenen Veterschoenen Arabic

Onze specialisten

42 Schoenen Kleurrijke Arabic Veterschoenen Mannen Maat
Camper Footie Unisex Zwart Wandelsokken 48 Maat Wolf 46 BpdnwT5dq
Groen Cold Jacket Weather Cold Weather qOwf4x
Cloudfoam Sneakers 42 Wit Schoenen Racer Adidas Lite zPndw8qq4
Kleurrijke 42 Schoenen Arabic Maat Mannen Veterschoenen