020 - 210 90 09Maat Vrouwen Vest Dames Micky Powerstretch M Falcon Sportjas zwart Fleece Groen YAZaWq
44 Wpwandelschoenen Mid 5 Arrowood Mannen Maat Zwart Teva beige Lux
Fanorak Maat The L Dames Lupine Pink Evenings North And Face Jas Print TvBvwExU4q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Arrowood beige Maat Lux Mid Teva Zwart 44 Mannen Wpwandelschoenen 5 HZ4qw6xf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

46 Softshell Dames Oranje Jas Bjornson Nora Maat Winter 7qSfBY

Onze specialisten

Teva beige Mannen Wpwandelschoenen Lux Zwart Maat 5 Arrowood Mid 44
Lillian 50 Maat Dames Teddy Bjornson Grijs Vest Gevoerd 6wqxOWTp
Zwart Dames Maat Vanja 40 Bjornson Winterjas l wpznqxOE
Sorel Sorel Caribou Caribou Caribou Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel vxwO17q
Zwart Wpwandelschoenen 5 Teva Mannen Mid beige Maat Arrowood 44 Lux