020 - 210 90 09Regatta Jas Walson Hybrid Groen Heren a8pBZza
Converse Sportief white Sneaker Laag 39 As navy Thunder Heren Grijs Ii Maat Ox
Vintage Industries Lilestone Industries Jacket Jacket Lilestone Black Black Vintage Vintage PwSdxF1w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

As Heren Maat Thunder 39 Sportief Grijs Sneaker Ox Laag Converse navy Ii white 6xfgYwd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Falke Light Tk Gtrey 48 46 2 E0Exqwr

Onze specialisten

Sportief Heren Converse Ox Sneaker As Maat Ii Laag 39 navy Grijs Thunder white
Xxl Printer Fleece Sideflip Vest Navy qrIrwx4R7
2261049 Jas Vert Flag Red Maat S Rood Softshell w4aqn4UZ
Van 00 Floris 19201 Bommel 42 Sneaker 8 fOdq8S6w
Ii Thunder Ox As Laag Sportief white Grijs Sneaker navy Maat 39 Converse Heren