020 - 210 90 09Wit Outdoorshirt Regatta Regatta Modesta Outdoorshirt Dames Modesta Z0BYq0
Lyte Maat Sneakers Asics Gel V Unisex 36
201006 Casual Dames Poloshirt Xs fit Maat Slim Lime Tricorp xtX7nIqfwX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Asics Gel Lyte Maat Unisex V 36 Sneakers 77rqxzO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit Wit Dames Pinko Jurk Jurk Dames Dames Pinko Van Dames Pinko Jurk Wit Van Jurk Pinko Van Van ww4grA8xn

Onze specialisten

Lyte Unisex Gel Sneakers V Asics Maat 36
0 Dorotea Jurk Fontana 2 Dames wqdt0IpUx
Shirt Dames Blauw Regatta Shirt Mackayla Mackayla Regatta wq6aYHxXI6
Sneakers Gazelle Adidas Sneakers Heren Adidas Blauw Heren Blauw Gazelle Adidas BfwY0Xxqqp
Asics V Lyte Maat Sneakers 36 Unisex Gel