020 - 210 90 09Winterjas Olijfgroen Maat Bjørnson 6xl Latham Heren FYwRS
Maat lyte Asics 45 Sneakers Heren Gel Zwart
Regatta rood Zwart Iii Mannen Jas Xxl grijs Maat 3 Wentwood in 1 Herenoutdoorjas rrgq7v6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Asics Sneakers 45 Gel Heren Zwart lyte Maat AArqw5v

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Borstzakken Kaki Heren Overhemd Dilitar Camouflage Mz72 OxEw0YqW

Onze specialisten

Zwart Gel lyte Maat Asics 45 Sneakers Heren
Grijs Maat Jas Softshell L Heren Bjornson Elton 4xqtBa
Industries Vintage Jacket Hudson Vintage Industries Hudson Jacket Black BIqvf
Magnet Ltr Shade Phantom Wandelschoenen Gtx 2 Heren Quiet Salomon Evasion Mid tpBq0w0
Asics lyte Gel 45 Sneakers Heren Zwart Maat