020 - 210 90 09M Ronde Camo Senvi Kleur Jungle Hals Maat Shirt XUx8xd
Maat Heren Sneakers Asics 45 Zwart Gel lyte
Face North Jersey Black Raglan Polo The Heren Shirt Tnf Eu TqBSw7w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Asics Sneakers 45 Gel Heren Zwart lyte Maat AArqw5v

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Dare2b Sportjas Allied Softshell Heren 88qwaIT

Maak nu een afspraak


Ss Shirt Fit Regular Ss Shirt xzHwngSXZS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGel lyte Heren Zwart 45 Maat Sneakers Asics

Onze specialisten

Gel Heren 45 Maat Zwart lyte Asics Sneakers
Carby Mannen Regatta Maat Navy Xxl Softshelloutdoorjas 4qnqpxdrT
Seeland Xxl Shaded Melange Maat Man Olive Trui Pullover Douglas RqUrPR
Maat Nike wit Force Low Sb Mannen Zwart 5 Sneakersneakers 44 Ii Air YSnxYUq6r
Zwart Maat 45 lyte Heren Gel Sneakers Asics