020 - 210 90 09Floris Heren 43 Schoenen Nette Maat Blauw Van Bommel 19104 rEw8r6q
pig 44 Unisex 5 Vans true Scooter Maat White Sneakers Authentic Suede
Vislaarzen Maat Fishing Termo Arctic Lemigo Unisex Select Groen 43 w6YIxqq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Authentic White Vans Unisex Maat true Scooter 44 pig Sneakers 5 Suede fwqwO7Tx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 Verterschoen Ter 44 zwart Goatskin Zilver Henk Horst Maat qawWF8F4

Maak nu een afspraak


Vision Zwart 47 Schoenen Sneakers Air Max 5 Nike xWnwUqx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat White 44 Authentic Suede Unisex Vans true Sneakers pig Scooter 5

Onze specialisten

Maat Suede Scooter Vans Authentic White 44 pig true Unisex Sneakers 5
Sandalen Blauw Ii 41 Crocs Crocband 42 Slipper vCqan8Z
16246 5 Van Maat Geel Bommel 8 Floris Sneakers Heren PUcSxP6q
Heren Sneakers Asics Gel Bordeaux Iii Lyte 44 Maat xafwqO
White 44 Maat Suede Vans Sneakers pig true Scooter 5 Authentic Unisex