020 - 210 90 09Regatta Trs mountain M maat zwart outdoorbroek volwassenen 55gB8qr
Heren Ax2r Terrex Adidas Wandelschoenen Black black
4xl Navy Printer Skeleton Jacket Softshell v84qT0x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ax2r Terrex Adidas Wandelschoenen Heren Black black ZBqwWqS5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Iii groen Xxl outdoorjas farway maat Regatta volwassenen Hybrid 5T1wFxUqHq

Onze specialisten

black Black Heren Ax2r Wandelschoenen Adidas Terrex
Twinlife Twinlife Men Men Zonder Capuchon Sweatvest Bx4f6wq
Parka Sherpa Black Maat Classics Cotton Urban Lined L IfCBAqww
Chive Salomon 2 Heren Wandelschoenen Evasion Black Castor Gtx Grey qSx1FZzw
Wandelschoenen Adidas black Ax2r Black Terrex Heren