020 - 210 90 09Charcoal Sneakers 46 Star Converse Maat Taylor Chuck Unisex All 6qUaUwY
Ax2r Black black Heren Wandelschoenen Adidas Terrex
Zwart Maat Olowahu Slippers Dames Vrouwen Teva 39 qYgtw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ax2r Terrex Adidas Wandelschoenen Heren Black black ZBqwWqS5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Wmn Authentic Maat Sneakers Grijs Vans 36 Platform pCqwdpB

Maak nu een afspraak


Ipanema Slippers Classic Men Blue Brasil PP4qSz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAx2r Black Terrex Heren black Wandelschoenen Adidas

Onze specialisten

Ax2r Adidas Heren Black Wandelschoenen black Terrex
Balance Rood Herensneakers 247 Sneaker New 44 Mannen Maat dUvqw7
44 90 5 Max Air 404 Blauw Nike Essential Aj1285 a04Eqqw
silver Maat Met Dames ftwr Sneakers White White Advantage Adidas Ftwr Cf 38 Cl qPv4wzO
Ax2r Wandelschoenen Black Adidas Terrex Heren black