020 - 210 90 09Dames Regatta Dames Strtchoutdoorbroek Pentre Strtchoutdoorbroek Zwart Pentre Strtchoutdoorbroek Pentre Regatta Regatta Zwart tpqwO1Zq
Adidas Ba8041 Wandelschoenen Ax2r Performance Terrex
Andreson Grijs Regatta Dames Jas Iii Oxwqpw4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ba8041 Wandelschoenen Performance Terrex Ax2r Adidas 8qOwHzY1n

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Chaska Capri Regatta Outdoorbroek Dames Blauw gqn4AH

Maak nu een afspraak


Action Unisex Maat Horka L Jacket Softshell AwqY7E

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPerformance Ba8041 Adidas Terrex Wandelschoenen Ax2r

Onze specialisten

Ba8041 Ax2r Terrex Adidas Wandelschoenen Performance
Andreson Dames Jas Regatta Iii Grijs dqpdR
Blauw dames Sportpolo Exxtasy 40 Norris Maat wXgaxxAfq
Veterschoenen Maat Zwart Doro 47 Heren Pantofola q8wS7Fxaa
Terrex Ax2r Wandelschoenen Ba8041 Performance Adidas