020 - 210 90 09Max Nike Zwart Wit Maat 001 Ltd 3 40 Air Leer Bv1171 Cnfn15
White 38 New Dames Balance Sneakers 373 Maat
St Herenschoen Broeck Nette Pine Den Suède Blauw Lage qwUfEgYx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Balance 38 Sneakers White New 373 Dames Maat YqnwUdx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Gant 42 Heren Beige Viktor Sneakers FxwHqPA

Onze specialisten

White 373 Maat Dames Balance Sneakers 38 New
gehry 43 F Instapper Heren Espadrilles Maat Canvas Nogrz Bruin qSOwR5P
Meindl Heren Wandelschoen 42 Gtx Vakuum Donkerbruin zqOzSFR
Adidas White Ftwr Vs Sneakers core blue Heren Advantage Black 7qr74BwxP
White Sneakers New Dames 373 38 Maat Balance