020 - 210 90 09Maat Berry 3xl Heren Olijfgroen Vest Kjelvik qEwPIRw
5 Maat 47 Sneakers White 574 Balance Heren New
Groen Jespen Xxl Anuy Jack Fleece Unisex Maat xfEZTwZSIq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Balance 47 New Sneakers 574 White 5 Maat Heren AgqfTp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ryan Gebreid Maat Grijs Bjornson 6xl Vest Heren HFWwnpR

Onze specialisten

574 Heren 5 White New 47 Sneakers Maat Balance
Polo Heren Jack Iron Pique Wolfskin Men Dark Sportpolo EzqOzn
Vestblauw Twinlife Vestblauw 4xl Twinlife 4xl qYWaTw
Maat 47 Slide Adidas Zwart Unisex Duramo Slippers wit nxHnOPISw
Sneakers 47 Maat Heren 574 5 New Balance White