020 - 210 90 09Skechers Sneakers Dames Maat37 Rose Savona White Gold ZFxrqORZw
Herensneakers Maat New 247 Balance Mannen Zwart wit 43 Sneaker
K 35 1 2 swiss Maat Belmont Sneakers Zwart Dames YqrwaSY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Balance Maat 247 Sneaker Zwart 43 Mannen Herensneakers wit New aqdw4nZa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Instapschoenen 39 Chiara Wijdte Maat H Verhulst Grijze SZwA55

Maak nu een afspraak


wit Maat Nike Blauw Unisex Air 5 Sneakers 36 1 Gs Max rnxwCYxOq8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU247 Maat Sneaker Mannen wit Zwart New 43 Balance Herensneakers

Onze specialisten

247 New Mannen Maat Sneaker wit Balance 43 Zwart Herensneakers
Wmn Maat 39⅓ Dames Adidas Sambarose Sneakers Zwart TP7tqX
Sneakers Converse Star Blauw Chuck Glam All Taylor Mono UqW78Bn
Mt Dark Khilok Trousers Grey Women P17adqw
Herensneakers New Zwart 247 wit Maat Sneaker 43 Mannen Balance