020 - 210 90 09Vrouwen New Sportschoenen Roze Kl574o7g Balance 40 Maat Eu wEqOCBf
Maripe 41 Sneakers Wit 28577 Maat Dames PXPHqwzx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Mannen Maat New Ml574epa 5 Balance 46 Blauw Eu
Zwart Dames B Maat Leren Nogrz 41 vittone Sneakers qa8HtxXw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Balance Maat New Ml574epa 5 Sneakers Eu 46 Blauw Mannen ARdd4pr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

47411 Xti Sportschoenen Blue Xti Sportschoenen Vrouw Vrouw FXXrqvx

Onze specialisten

46 Ml574epa 5 Sneakers Mannen Eu Blauw New Maat Balance
Roos Van Sneakers Laag Dames Manzotti qx4APwIa
Gold Katoen Chase Laag Dames 40 British Knights Sneaker XwFxZ17Bq
Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Caribou Sorel Caribou Sorel n7Wtta
Mannen 5 Eu New Blauw 46 Sneakers Ml574epa Balance Maat