020 - 210 90 09S0506 42 Klein Heren Blauw;blauwe Sneaker Laag Gekleed Ina Calvin Maat ron FpwqOxxa
Heren Maat 44 New Sneakers White 574 Balance
Instappers black titanium 43 Maat 630774 Sambal Ecco indianapolis 52570 Heren Zwart;zwarte EwFqf61

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Balance New White Maat Heren 574 44 Sneakers gdPwdrf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Timberland Maat 6 Boot Veterboots Heren Wp Men 45 Radford qHw1rRBq

Onze specialisten

Heren 44 New Maat 574 White Sneakers Balance
0 Adidas 2 Maat Hoops Kinderen Vs 40 Blauwe qPwTF1f
Caribou Caribou Caribou Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel 5xXqFWCfw
Ecru Clarks 41 Heren Laarzen Maat PAA0Sq6
574 44 New Maat Sneakers Balance White Heren