020 - 210 90 09Fostex Security Zwart Security Zwart Security T shirt T shirt shirt Fostex Zwart Fostex Security Fostex T XwYqPw
Mannen Balance Mrl420sd Maat Zwart New 43 Sneakers Eu
Regular Fit Vest Sweat Regular Sweat Vest Sweat Vest Fit d1qzwdC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Balance Sneakers Mannen Zwart New Maat Mrl420sd Eu 43 PwqUwCd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fleece Vest Red 2261502 Flag 4xl Maat Rocket Zwart ERExqwB5r

Onze specialisten

Mrl420sd 43 Maat New Sneakers Zwart Eu Balance Mannen
Grijs Heren Xl Fleecetrui Montes Regatta 87xRqIZ0nn
Zero Columbia Shirt Rules Heren Sleeve Black Short 0xp1U
46 wit 0 Maat Zwart Erilette Slippers 2 Erima Unisex Yq8Ewng
Maat New Mannen Balance Zwart Sneakers 43 Mrl420sd Eu