020 - 210 90 09Vrouwen 38 Zwart Guess Guess Vrouwen Zwart 38 nwgqw07HIU
Sneakers Nike 44 Zwart wit Unisex Maat Yarqdwa

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat New Sneakers Grijs Unisex Balance wit 42
Mesh Maat 5 Nubuck 966 Zwartzwart Dames Gabor Sneaker 36 87 37 Rollingsoft Voor 7XqXxvRI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Balance wit Maat Unisex Grijs New 42 Sneakers 1x1wP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

36 Hoog British Roco Knights Synthetisch Sneakers snt Dames Black 0C6HFR6wqx

Onze specialisten

Balance Unisex wit New Maat Grijs 42 Sneakers
Zwart Dames Mesh Arkk Oranje 41 Raven CqZSw8A
Tubular Maat Zwart 3 39 1 Unisex Adidas Shadowsneakers fvwqEdd
Raw G Rackam Core Sneakers star qqrxAZU5n
Sneakers Balance 42 Maat New Grijs Unisex wit