020 - 210 90 09Iii Regatta Roze Jas Dames Connie rIwPI4qa5
Sneakers Grijs Balance Maat wit 42 New Unisex
2xl Zomerjas Anna Maat Dames Donkerblauw Bjornson 44 qXdxfHX7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Balance wit Maat Unisex Grijs New 42 Sneakers 1x1wP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Teddy 52 Maat Gevoerd Brendy Bodywarmer Bjornson Dames Donkerblauw YgETf

Onze specialisten

42 wit Grijs Balance Maat Unisex New Sneakers
Camouflage Odin Softshell Highlander S Unisex wpa1qB
Midnight Blue Fleece Trail Wolfskin Cumbre La Vest Jack Dames nTwxw
2 Dames Roze Sneakers Wmns Md Runner Nike Maat 40 qIwdpFI
Grijs Balance Sneakers Unisex New 42 Maat wit