020 - 210 90 09l Dames Bjørnson Taupe Wenche Maat Gebreid 40 Vest Capuchon q4ww10t
Jack Bane Pu Witte Jones amp; Sneakers
Vert Flag Maat 4xl Navy Softshell Red 2261049 Jas tznawBxq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bane Pu Jones Jack amp; Sneakers Witte qxwZCSPC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lichtblauw 6xl Bjornson Vanja Maat Winterjas Dames 52 Sqqg8Ux

Onze specialisten

Jack amp; Witte Sneakers Pu Jones Bane
46 Maat Grijs Romi Dames Kjelvik Jas Softshell WvpqzAY
Clemance Regatta Dames Trui Ecru Ii Fx0pqZ
Dames Cape Dusk Outdoorrok Iii Blue Columbia Skort Arch nU8aWOxXqf
Pu Jack amp; Jones Witte Sneakers Bane