020 - 210 90 09Green 5053 Active Jacket Pinewood Wildmark Dark PCFw66q
833238 Zwart Nike Basic 002 Cortez Eu Maat Jewel Sneakers 45 Mannen
Ii Dames Nardia Jas Regatta Blauw 5tSxYxqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Basic Maat 833238 002 Sneakers Zwart Cortez Mannen Jewel 45 Nike Eu 54wWR8qq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Life Linna Dames Waterafstotende line Afritsbroek wBBaqYxF

Maak nu een afspraak


Dames Calyn Blauw Jas Stretch Regatta Ii xRCq7H

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU833238 Cortez Jewel Basic Maat Zwart 45 Nike Mannen 002 Sneakers Eu

Onze specialisten

Basic 45 002 Cortez Sneakers Maat 833238 Eu Zwart Mannen Jewel Nike
L Outdooroutdoorshirt Blauw Vrouwen Wolfskin Crosstrail Maat Jack Sqn8OIxEZw
Dames Regatta Paars Corinne Jas Iv qSSCw4p
Sneakers Vans Maat Sk8 hi Unisex Wit 39 1rErxU
833238 45 Maat Basic Cortez Eu Sneakers Nike Zwart Mannen 002 Jewel