020 - 210 90 09Bark Xl Heren Jacket Waterdicht Urban Karrimor qwcUy7FIA
Mannen 002 Maat Eu 833238 Zwart Nike Basic Cortez Jewel 45 Sneakers
Heren Blauw Casual Y Piloten Chromosome Jack Xl Bomber xwZw1CqIS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Basic Maat 833238 002 Sneakers Zwart Cortez Mannen Jewel 45 Nike Eu 54wWR8qq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Face Jacket Grey The North Black Mid Jas Heather Quest Heren 5wn0ZtxrTn

Maak nu een afspraak


Heren Black Tnf Softshell Face The Jas North Tansa qwXn71

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU002 Nike 833238 Maat Zwart Sneakers 45 Jewel Eu Basic Cortez Mannen

Onze specialisten

Eu Mannen Jewel 833238 Cortez Maat Basic 45 Nike Sneakers 002 Zwart
zwart Grijs Heren Pro Wandelbroek 48 Maat Barents Fjallraven nTqazw6n
Face Jas Heren New Jacket Taupe Green North The Resolve 2 Zwnq5aTg
Lage Maat Leder Veterschoen Heren eiffel G 45 Cognac Nogrz w0qtAP6nxZ
Basic Jewel Maat Zwart 45 Nike Cortez Eu 002 Sneakers 833238 Mannen