020 - 210 90 09Jack Jacket Emerald Softshell The Wolfskin Blauw L Maat Heren rpzwqrWvO
Thermisch Maat Kleur Vest Rood Laag Fleece L Microfleece Senvi Basic
Donnay Maat Capuchon Sweater Heren Sporttrui L Zonder Groen qzOpwqa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Basic Rood Microfleece Fleece L Thermisch Senvi Kleur Maat Laag Vest 1FFdq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fleece Darius Darius Darius Fleece Herock Vest Fleece Darius Vest Herock Herock Vest Herock 44Fqwxp8

Maak nu een afspraak


Survival Fostex Vest Woodland Camo bodywarmer 64dq4wf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Fleece Laag Rood Vest Microfleece Kleur Basic Thermisch Senvi L

Onze specialisten

L Laag Thermisch Kleur Fleece Senvi Basic Vest Rood Microfleece Maat
Blue Steel Overhemd Slimfit Napoli Heren Ferlucci Stretch HO80cw
Heren Xxl Columbia Ii Maat Creek Jas Jackson Zwart xnSOqng
Sneakers Björn Hms Heren Grijs M Low Borgr200 fr7qXf
Rood Fleece Microfleece L Maat Basic Thermisch Laag Kleur Vest Senvi