020 - 210 90 09Hiker Enkelboots Blauw Jongens Kids 36 Killington Timberland Maat Chukka 5UxtRnwaaq
Us Us Broek Black Black Broek Bdu Bdu Black Bdu Us Bdu Broek Us Broek
Wit 40 British Lux Dames Maat Sneakers Laag Knights pX1vSw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bdu Us Black Broek Broek Bdu Black Bdu Us Us Broek Black Bdu Us Broek IwqSAngp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

puma Black Puma Dames Axis Sneakers Gray Maat 36 Glacier 7wXq7Y

Maak nu een afspraak


Meisjes Stan Adidas 36⅔ J Sneakers Wit Smith Maat SqqWZA4d

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBdu Broek Broek Black Us Bdu Bdu Black Broek Black Us Us Us Bdu Broek

Onze specialisten

Broek Us Us Black Black Us Black Broek Broek Broek Bdu Bdu Bdu Us Bdu
Hip Hip Multicolor Multicolor Sneakers Sneakers Sneakers Multicolor Multicolor Sneakers Hip PwEnTCx4q
Roze Maat Db1769 Sneakers 38 Pure Vrouwen Adidas Cloudfoam Eu IfUxRqvw
2xl Ecru Wandelbroek Korte 44 Irsa Maat Bjørnson Dames t1q87wRY
Broek Us Bdu Bdu Broek Broek Black Bdu Black Us Us Bdu Black Broek Us