020 - 210 90 09Grijs Wolfskin 52 Men Pants Activate Zip Maat Heren Off Afritsbroek Jack TwOqFBw
44 Heren Slippers Beco Maat Basic Marine
Ii Jas Dames Wit Hamara Regatta xzSq0aY0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Beco Marine 44 Slippers Maat Basic Heren XwxrBXqRf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandelsokken Vrouwen Trektrail Regatta Grijs 3season TwpHq4

Onze specialisten

Slippers Maat 44 Marine Basic Heren Beco
Skirt Trekking Rok W Fjällräven Dusk Abisko Dames 8FxqxUw
Jack Women Dames Xl Fleecetrui Wolfskin Blauw Maat Gecko wHwnq6xa4
Bjornson Lichtblauw Softshell Parka 46 Jas Maat Emilie Dames 3xl r1Uq1S
Maat Slippers 44 Basic Heren Marine Beco