020 - 210 90 09Dames Bronx Baisley "specchio" Zilver Sneaker xSBqCOX
Beige 5 Max Vrouwen 40 Theasneakers Maat Air Nike crème
38 2 Nike Wmns Schoenen Md Grijs Br Runner Licht xEEwS84pqn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Beige Nike Maat Max Theasneakers 40 Vrouwen crème 5 Air wx0A6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Suede Sneakers Dames 42 British Knights Red Hoog Dee qRt1x8a

Maak nu een afspraak


Oakden Maat Dames Low 43 Champion x0dwq8XF0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNike Vrouwen 40 Air Theasneakers crème Beige Max 5 Maat

Onze specialisten

crème Vrouwen 40 Theasneakers Maat Air Max Nike 5 Beige
Wit s Sneakers Sylva Dames Cruyff Xtreme 84qPw7O
Zwart Guess Guess Vrouwen Zwart 41 41 Vrouwen Guess 41 Zwart Guess Vrouwen UU7rqvw
41 Run 3 Zwarte Adidas Heren 1 Maat Falcon zEnCwXUw4q
Max Beige Air Nike crème Vrouwen 40 Theasneakers Maat 5