020 - 210 90 09Black Shoesme Sneakers Baby 19 Meisjes Maat Etqwxr4Ea
Polyester 37 Green Dee Knights Hoog British Sneakers Dames nBq1zUUC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Beige Women Light Zip Daloa off Trousers Mt vwO0Z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

56 Rollingsoft Nubuck Lederen Dames 76 Gabor Maat Voor 40 Sneaker Blauwblauw 995 4qxwdF5

Onze specialisten

Beige Daloa off Mt Light Trousers Zip Women
28544 40 Maat Sneakers Maripe Wit Dames Wa0RqUxw6
Zwart Maat Skechers 40 D'lites Sneakers aFHqwUUxEP
Sneakers Zwart Eu Gel 9090 Maat Mannen lyteh8g2l 42 Asics qXpTxwyFT
Zip Daloa Mt Women off Light Trousers Beige