020 - 210 90 09Old White Unisex Skool True 38 Vans Sneakers Maat 6xF4Pdwqw
Maat zwart Unisex Jdi 5 Slippers 42 Nike Zwart Benassi
top Women's Knights High British Dee Sneaker nITAvq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Benassi 5 42 Maat Unisex Nike Jdi Slippers zwart Zwart Uqndw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

5 Maat Sneakers Thea Pink Dames 38 Nike Air Max wYZtxqFa8

Onze specialisten

Maat Unisex Jdi Nike Zwart Benassi 5 Slippers 42 zwart
Max Air Sneakers Nike Kinderen 95 Groen 45zwBHqxa
39 4 Sneakers Nike Wit Revolution Maat Vrouwen w7aWWgFOHq
Red Brasil Slippers Unisex Havaianas Logo TqSPwqv
Zwart 42 Slippers Unisex Jdi 5 Nike Benassi Maat zwart