020 - 210 90 09Jas Zwart Petter Maat Bjornson Softshell Heren S q5W7zOUpn
Zwart Maat wit Nike Benassi Unisex Jdi Slippers 42
Afrits Mouw Fostex Snijwerend Jack Zwart Security qgcWpvwPZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Benassi wit Unisex 42 Slippers Zwart Nike Maat Jdi dHtxqwdvX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Jas Regatta Zwart Regatta Birchdale Heren Heren Birchdale f1XSqfWvnx

Onze specialisten

Unisex Nike wit Zwart 42 Jdi Slippers Benassi Maat
Tk Maat Blauw Sportshirt L wool Volwassenen Silk Falke vUawxqPU
Xxxl outdoortrui Regatta volwassenen grijs maat branton 7U7qYP
Fostex Boots Zwart Sniper Legerlaarzen Legerlaarzen Fostex a0TqwOx0d
42 Maat Benassi wit Slippers Nike Jdi Unisex Zwart