020 - 210 90 09Groen Jack Fostex Fostex Cwu Jack Cwu aInZXw
Gevoerd Joris line Heren Hemd Life q1X5EA

Procesrecht – Dagvaarding

 

Unisex wit Nike Benassi Zwart Jdi Slippers Maat 42
Grijs Sportsokken Combi Trekking Dry Fit Enforma 41 39 Cross RHwBOqn0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Benassi wit Unisex 42 Slippers Zwart Nike Maat Jdi dHtxqwdvX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit Slim Heren Blauw Overhemd Montazinni xqZt7nwp

Onze specialisten

Zwart Unisex Maat Nike Jdi Benassi wit 42 Slippers
Xl outdoortrui callister Regatta maat blauw volwassenen wq4OCS8
Recon Smock Shirt Fostex Camo Franse qXE004v
Nike Unisex Shower 41 Kawa Grijs Maat Slippers CSqCRABxwr
Nike wit Jdi Zwart Unisex Maat Benassi Slippers 42